Vinnerne av NCA 2020

Nedenfor ser du vinnerne av de forskjellige kategoriene.

Hudpleie – bred distribusjon

Dr. Greve Pharma (serie)

2. Plass Vichy Minéral 89 Eyes
3. Plass Avène solpleieserie

Årets vinner er et merke som er kjent for de fleste, og som gjør mye for å forstå og møte forbrukers behov i alle kanaler. Vinneren ønsker at troverdig hudpleie som gir den effekten den lover skal være lett tilgjengelig for alle, uansett hudtype, til en fornuftig pris. Med en serie på 20 produkter for enhver hudtype, også for menn, var dette noe som falt i smak hos juryen. Det duse og nydelige designet passer godt inn i apotekskanalen hvor den er lansert eksklusivt.  

Hudpleie – selektiv distribusjon

Sensai Absolute Silk (serie)

2. MyClarins
3. Ole Henriksen Transform Glow 2OH Dark Spot Toner

Denne vinneren gir oss avansert hudpleie med tydelige ingredienser som virkelig svarer til forventningene. Produktene er luksuriøse og har deilige konsistenser som tar hudpleierutinen til et nytt nivå. En komplett anti-age rutine som dyprenser, fukter, gir strålende glød og silkemyk hud ble juryens favoritt!

Kroppspleie – bred distribusjon

Glöd Sophie Elise (serie)

2. Plass Labello (serie)
3. Plass Scholl Fuktighetsgivende fotmaske

I et godt etablert segment evner denne serien å merkbart skape innovasjon, oppmerksomhet og kategorivekst. Serien består av tradisjonelle produkter, men også nye og spennende produktvarianter som skaper utvikling i segmentet. Enkelhet i påføring, gode konsistenser og solid leveranse på det kosmetiske gjør at serien ble en klar favoritt hos juryen og ikke minst hos kundene.
Gammel som ung har fått med seg denne lanseringen og den har bidratt til at en god del av oss har gått gjennom vinteren med noe mer glød i huden enn vanlig.

Design

LIBRE fra YSL

Å skape et design som skal følge et produkt fra et ærverdig motehus kan være utfordrende. Det ikoniske må ivaretas samtidig som det må oppleves som nytt og spennende. Juryen mener at årets vinner lykkes med begge. Stramme linjer og minimalisme møter ikonisk logo og glamour – på en måte som gjør at denne flakongen skal få stå framme lenge etter at duften er brukt opp. Det kjennes helt riktig at denne duften og flakongen representerer motehuset som var det første til å kle kvinner i smoking …

Hårprodukt

Fructis Hair Food (serie)

Vinnaren är en riktig fruktsallad som är mitt i prick i sin målgrupp och som med sin mångsidighet erbjuder mycket produkt för pengen. Doften är väldigt fräsch och med sin naturliga härkomst så lämnar den håret välmående och återfuktat. Därtill är även produkten en medveten sådan med sin veganska egenskap och 50% återvunnen plastförpackning, precis rätt i tiden tycker juryn!

Hårprodukt profesjonell – pleie

Oribe Moisture & Control Deep Treatment Masque

2. Plass Sebastian Professional Dark Oil Shampo + Conditioner
3. Plass Shu Uemura AoH Essence Absolue All In Oil Spray

Vinnaren är en produkt som går att likställa med en förälskelse. Redan vid första anblick så skapar produkten en känsla av kvalité, vilket är det som alla söker och önskar av sitt hår. Inte heller vid bruten förpackning och användning så sviker produkten, utan den lever upp till den känsla av kvalité och vård som utlovas. Håret bombas med fukt, känns silkeslent och följsamt. Det är därför ingen tveksamhet om att förälskelsen har övergått till kärlek.

Hårprodukt profesjonell – styling

Eleni & Chris Sea Salt Spray

2. Plass Sebastian Professional Dark oil Mist (Dry Conditioner)
3. Plass Wella Nutricurls Eimi Boost Bounce

Vinnaren är en produkt som kan skapa det snygga Hailey Bieber summer-wavy look i ett svep. Produkten fungerar på både torrt som vått hår och ger en matt textur, men håret känns fortsatt följsamt och vårdat efter användning. Det är en produkt som har en fräsch doft, vårdande ingredienser och UV-egenskaper. Att produkten dessutom innehåller ett skandinaviskt element i tider där lokala ingredienser får en alltmer större innebörd motiverar juryn ytterligare till att det är en självklar vinnare.

Mediekampanje

MyClarins

2. Plass Glöd Sophie Elise
3. Plass Labello

Årets mediekampanje treffer sin målgruppe ved å være tilstede i de riktige kanalene. Ved å ta i bruk innovative kanaler som podcast og tilstedeværelse på festivaler, skaper de synlighet og engasjement. Med sin energiske, sprudlende og levende approach, så treffer de sin riktige målgruppe, generasjon Z og millennials. Produktene leverer samtidig høy kvalitet, gode priser og emballasje med forklarende tekster. Dette reflekteres i salgsveksten.

Makeup – selektiv distribusjon

Guerlain L’Essentiel Foundation

2. Plass Sensai The Lipstick
3. Plass Sensai Total Lip Gloss

Vinneren av denne kategorien har blitt en favoritt hos Juryen og folket siden lansering! Det var mange gode og luksuriøse deltakere i år, men med sin unike konsistens og nydelige finish vil denne foundation passe alle hudtyper og aldersgrupper. I disse travle tider trenger vi noe som gir oss en feilfri, fresh og long lasting finish på kortest mulig tid!
Med sitt unike design, glødende resultat og 97% naturlige ingredienser er vi stolte av å gi prisen til

Makeup – bred distribusjon

MAC Cosmetics Love Me Lipstick

2. Plass L’Oréal Bambi False Lash Mascara
3. Plass NYX Prof. Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pomade Pencil

Vinneren i denne kategorien skiller seg ut pga. gode fargealternativ, enkel påføring og pleiende effekt på leppene. Dette produktet er et «must have» i vesken. Med sitt rene design, silkemyke finish og fuktighetsgivende ingredienser har hele juryen forelsket seg i MAC Cosmetics Love Me Lipsticks.

Dameduft

LIBRE fra YSL

2. Plass Lancôme Idôle
3. Plass Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz

Vinneren av årets dameduft har blåst nytt liv i et allerede ikonisk dufthus. Juryen falt både for duften selv, flakongen og visuellen som følger duften. Den oppleves som tidsriktig og spennende, men har samtidig de kvalitetene man forventer fra et ærverdig design- og dufthus med lang historie og markante røtter i parfymeindustrien.

Herreduft

Born In Roma Uomo fra VALENTINO

Årets herreduft var uten tvil den mest nyskapende herreparfymen i året som gikk. Ikke bare har den spennende og litt uvanlige noter, den følges av en kampanje som treffer utrolig godt på tidsånden og gikk viralt, noe som ikke er mange parfymereklamer forunt. Den er ung og spennende og juryen berømmer motehuset for å bryte med gamle tradisjoner og være modige og nyskapende.

Årets lansering

Glöd Sophie Elise

2. Plass MyClarins 
3. Plass Labello

Det har vært mange gode lanseringer innenfor ulike kategorier i året som gikk. Mange leverandører har levert vellykkede lanseringer og har skapt høy oppmerksomhet og gode salgstall. Det er allikevel én lansering som juryen har lagt spesielt merke til:
Lanseringen kom sent i året, men har skapt en glødende storm av oppmerksomhet og interesse blant kundene. Den har til tider dominert sosiale medier og har skapt salgsrekorder. Produktene har simpelthen «flydd» ut av lager og butikk.

NCA hederspris

Vichy

Denne prisen er en ærespris og går i år til en serie som virkelig har bevist seg å være en trofast følgesvenn. Serien revolusjonerte sitt marked da det ble lansert i Norge for 20 år siden da den knyttet sammen tradisjonsrik faglighet med salg og «beauty» på en måte som skapte og fortsetter å skape enorm suksess. Gjennom årene har merket stått stødig gjennom endringer i markedet, økt konkurranse og krav til innovasjon fra kunde og trender generelt.

Serien og ikke minst de dyktige og stødige personene som står bak merket i Norge har bidratt til at kategorien i sin bransje har vokst og vokst og blant annet revolusjonert solmarkedet. Med denne serien har apotek blitt satt på kartet og etablert seg som en naturlig destinasjon for hudpleie i Norge.