Konserveringsmiddelet MIT

Publisert: 13. desember 2013

Cosmetics Europe, kosmetikkindustriens fellesorganisasjon i Europa, anbefaler stans i bruken av konserveringsmidlet MIT (Methylisothiazolinone) i hudpleieprodukter ment å bli på huden inklusive wet-wipes til personlig pleie.

Cosmetics Europe har lagt ut pressemelding i saken som kan sees her. Som det fremgår av pressemeldingen er det øket risiko for sensibilisering og allergi som er grunnen til anbefalingen. MIT er et effektivt og lovlig konserveringsmiddel som har vært i bruk siden 2004. Det benyttes i mange produkter utenom kosmetiske produkter, og eksponeringen er dermed betydelig. Konserveringsmidler brukes i kosmetiske produkter for å sikre at de er trygge i bruk ved å beskytte mot forurensning av  mikroorganismer.  Uten konserveringsmidler ville bakterier, sopp og andre uønskede mikroorganismer kunne forringe kvaliteten på produktet og også føre til mulig helseskade.
 
Anbefalingen fra Cosmetics Europe er eksempel på kosmetikkindustriens ansvarlighet når ny kunnskap kommer for dagen, og Kosmetikkleverandørenes forening støtter helhjertet denne holdning.